Financieringsvoorbehoud
Bieden zonder financieringsvoorbehoud? Via Hanno kan dat veilig en weet je vóóraf zeker dat je de hypotheek rond krijgt.
HypotheekBelofte aanvragenHet bod op je droomhuis kun je onder of zonder financieringsvoorbehoud doen. Maar wat is dat eigenlijk, financieringsvoorbehoud? Wat zijn de voordelen en de risico's van bieden zonder financieringsvoorbehoud? Welke invloed heeft het op jouw bod? In dit artikel leggen we je alles uit over het financieringsvoorbehoud en hoe je veilig kunt bieden zónder met de Hanno HypotheekBelofte.
Financieringsvoorbehoud: wat is het?
Het voorbehoud van financiering is de bekendste ontbindende voorwaarde: een voorwaarde waaronder jij de koop van het huis nog kunt 'ontbinden'. Dat betekent dat je het huis niet hoeft te kopen als je de voorwaarde hebt laten opnemen in de koopakte. Bij het uitbrengen van je bod bepaal jij zelf de ontbindende voorwaarden. Naast financieringsvoorbehoud is ook bieden onder voorbehoud van bouwkundige keuring een bekende voorwaarde.
De voorwaarde van financieringsvoorbehoud betekent dat de koop pas doorgaat als jij je hypotheek rond krijgt. Lukt dat je niet, dan kun je kosteloos de koopovereenkomst ontbinden en hoef je het huis niet te kopen.
Bieden onder financieringsvoorbehoud
Doe jij een bod onder voorbehoud financiering, dan neem je dat op in je bod en in de koopakte van het huis. Jij bepaalt zelf hoeveel weken je nodig hebt om jouw droomhuis te financieren. Gebruikelijk is een voorbehoud financiering van 6 weken, maar je kunt ook een korter of langer financieringsvoorbehoud opnemen, afhankelijk van je situatie. In deze periode heb jij tijd om zonder stress de hypotheek te regelen. Krijg je die niet rond, dan is er niks aan de hand en kun je de koop laten ontbinden. Maar voor de verkoper is de periode van het financieringsvoorbehoud een spannende tijd. Die weet gedurende die tijd niet zeker of zijn huis echt is verkocht.
Bieden zonder voorbehoud van financiering
Bied je met meerdere mensen op een huis, dan kun je jouw bod extra aantrekkelijk maken voor de verkoper door te bieden zonder financieringsvoorbehoud. De verkoper weet dan enkele dagen na het tekenen van het voorlopig koopcontract al dat hij zijn huis heeft verkocht. Daarmee heeft hij zekerheid, en dat geeft jou een streepje voor ten opzichte van je concurrenten.
Risico's bieden zonder financieringsvoorbehoud
Bieden zonder financieringsvoorbehoud is dus aantrekkelijk voor de verkoper en vergroot de kans dat jouw bod wordt geaccepteerd. Maar je moet dan zeker weten dat je een hypotheek kunt krijgen. Lukt dat je niet, dan betaal je de verkoper namelijk een boete van 10% van de koopsom. Stel, je koopt een huis van € 250.000, dan kost dat je € 25.000 aan boete. Zonde van je geld natuurlijk.
Wanneer bieden zonder financieringsvoorbehoud?
Er hangt dus best veel af van zo'n financieringsvoorbehoud. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen een bod doen zonder voorbehoud van financiering. Op de overspannen huizenmarkt kan dat namelijk het verschil maken. Vooral als jij het perfecte huis hebt gevonden in een van de grote steden. Want jij bent vast niet de enige die dat vindt. Hoe pak je dat slim aan, bieden zonder financieringsvoorbehoud?
Doe het veilig met de HypotheekBelofte
Het is mogelijk om veilig te bieden zonder financieringsvoorbehoud, zonder dat jij zelf een risico loopt. Dat kan met de Hanno HypotheekBelofte. Als jij onze HypotheekBelofte aanvraagt controleren onze hypotheekadviseurs gratis of jij een hypotheek kunt afsluiten. Je regelt je hypotheek dan grotendeels vooraf en weet zo precies waar je aan toe bent. Daarmee kun je veilig bieden zonder voorbehoud van financiering. De verkoper meer zekerheid, jij meer kans op je droomhuis
Wil je weten of jij veilig kunt bieden zonder financieringsvoorbehoud? Kom dan vóór je een bod doet langs bij onze hypotheekadviseurs. Het eerste gesprek is altijd gratis en je zit nergens aan vast.